Voor volwassenen zijn er veel mogelijkheden:

 

Workshop Landschap schilderen

In 1 dag van 2 dagdelen kunt u in een kleine groep van 3 personen in mijn atelier in Amstenrade komen tekenen en schilderen. Het onderwerp dat ik zal behandelen zal gaan over ruimte in 'Het Landschap'. Kosten per persoon € 75 voor 1 dag (inclusief materiaal en lunch.

 

Workshops op maat

Voor groepen van minimaal 10 personen, bied ik schilderworkshops op maat aan voor € 20 per persoon. Natuurlijk inclusief materialen. In overleg bepalen we een een dagdeel en onderwerp. Dit kan ook in het weekend zijn. Ideaal voor vriendinnen groepen. De locatie is het schilderatelier van Stichting Kreatief in Oirsbeek.

 

Figuratie versus abstractie

Voor groepen van minimaal 10 personen bied ik ook de workshop "Figuratie versus abstractie" aan, een workshop van 1 dag. In deze workshop gaan de deelnemers zoeken naar de grens tussen figuratie en abstractie. Samen kijken we in kunstboeken en bestuderen stromingen uit de 20e eeuw, waaronder de werken van Klee en Kandinsky.

 

Je schildert vanuit de figuratie, die je echter interpreteert en omvormt, zodat het abstracte element naar boven komt drijven.

 

Je vraagt je af:
Hoe lang is de figuur nog herkenbaar als figuur en wanneer wordt het een abstracte vorm?
En wat ook belangrijk is: Hoe verhoudt de zeggingskracht van het beeld zich met de inhoud, is het sterker geworden door het verborgene of moet er toch weer teruggegrepen worden op de figuratie?

 

Wie durf dit schildersonderzoek aan te gaan?

€ 75 per persoon (inclusief materiaal en lunch)

 

 

 

Voor vragen over schilderworkshops neem vrijblijvend contact op.