Yvette de VriesIk ben Yvette de Vries, beeldend kunstenaar.

 

Ik ben in 2002 afgestudeerd aan de Kunstacademie te Maastricht en ben daarna mijn eigen kunstenaarsbedrijf gestart onder de naam Openatelier.

 

Experimenteren met onorthodoxe materialen zijn als het ware een onderdeel van mijn DNA. Ik stap moeiteloos over van schilderen naar collages maken en hakken in steen, om daarna één en ander te fotograferen en te bewerken op de pc, waarvan ik vervolgens tekeningen, mono-prints, filmpjes of assemblages maak. Materiaal en media zijn niet het uitgangspunt. Mijn werkhouding is meditatief- intuïtief, daarna laat ik mijn ervaring en kennis als schilder en vormgever los op het beeld dat in de kiem al te zien is.


Techniek is belangrijk, maar ondergeschikt aan de uitdrukkingsvorm. Het gaat mij om zeggingskracht en sfeer. Het moet kloppen.”

 

In 2006 heb ik de opleiding beroepskunstenaar in de klas (BIK) afgerond. Ik gaf kunst- en cultuureducatie lessen en -projecten op basisscholen, heb kunstclubs op alle basisscholen in de gemeente Schinnen opgezet en heb schilderfeesten verzorgd. Om mij verder te specialiseren in het geven van kunstlessen heb ik in 2008 met succes de cursus Interne Coördinator Cultuureduactie afgerond.

 

In de open werkplaats zijn volwassenen welkom in mijn atelier om zelf te werken en geef ik op aanvraag workshops.

 

U kunt mij ook bij Schunck in Heerlen tegenkomen, waar ik rondleidingen verzorg.

 

 

Contact gegevens:

Yvette de Vries

Holterweg 4

6436 CM  Amstenrade

 

063 840 14 47

 

yvette@openatelier.nl 

 

Bekijk volledige CV